Onder architectuur gebouwd

De keuze voor Wenink Holtkamp Architecten is een logische. Als geen ander begrijpt dit kantoor dat het over meer gaat dan de eigen handtekening. De bewoner staat centraal. In alles.

Over de architectuur
Waar wij ook ontwerpen, altijd zoeken we naar de aansluiting bij de omgeving. Door keuzes te maken in materialen en vormen. En door op zoek te gaan naar een ontwerp passend in de omgeving en haar vaak rijke geschiedenis.

Locatie, stand en materialen

Locatie, stand en materialen

De Burgemeester Meslaan viel vroeger onder het landelijke en typisch Hollandse dorp Drumpt maar komt later binnen de stadsgrenzen van Tiel te liggen. Belangrijke kenmerken van vroeger zijn uniformiteit in maatvoering en materialisering. Maar tegelijkertijd ook grote kleurcontrasten. Denk aan gevels van wit naar donkerrood en aan diverse dakbedekkingen van zink, pannen en leien. Ook typerend is de stand, de ene keer met de kopse kant naar de straat en de andere keer met de langszijde. Met die achtergrond is gestart met het ontwerp en is de architect op zoek gegaan naar materialen die de beleving van de regio versterken.

Voor altijd thuis
Natuurlijk wilt u graag meer weten over de plek waar u straks komt wonen. Maar nog belangrijker is dat uw nieuwe villa u daadwerkelijk die woonbeleving geeft, die u en uw gezin gelukkig maken. Dat begint als u de oprit oprijdt. Het gevoel van thuiskomen op een unieke plek. Helemaal passend bij deze tijd waar thuiswerken heel gewoon is en waar het leven buiten net zo belangrijk is als binnen. Met alle ruimte voor een groot gezin, gasten, kantoor aan huis. Een huis voor altijd waar u gelijkvloers kunt wonen, met alle luxe en wooncomfort.   

  

Eenlaags en meerlaags

Kenmerkend voor de zes villa’s is het ontwerp met enerzijds de riante woon- en leefruimtes en tegelijkertijd een zekere visuele compactheid. Deze combinatie kon worden gerealiseerd door aan het hoofdvolume, de woning met zadeldak, een éénlaags volume toe te voegen waardoor de natuurlijke verbindingen tussen binnen en buiten, optimaal worden benut.

Stijlvol
Architectonisch vormen beide elementen een geheel dankzij accenten en materialen. Let bijvoorbeeld op de gevelafwerking met houten latten (Fraké Noir), een stijlelement dat perfect past bij de wit gekeimde baksteen en de roodbruin getinte leien daken. Iedere villa is uniek door de situering, inrichting en stand. Maar met elkaar is er sprake van een harmonisch geheel. Een villawijk met een handtekening van de architect.

Stand en tuin
De woningen manifesteren zich aan de voorzijde, nadrukkelijk richting de straat. Maar aan de achterzijde opent de woning zich letterlijk naar de tuin. Dit zorgt voor geborgenheid en tegelijkertijd een unieke tuinbeleving. Bijkomend voordeel is dat zonnepanelen op de platte daken uit het zicht worden geplaatst. De oplettende kijker ziet verder dat de goothoogtes op verschillende hoogte zijn gemaakt, om op subtiele wijze de verschillen in architectuur zichtbaar te maken.

De naam Drumptse Zeeg

Drumpt is het dorp waar deze kleinschalige villawijk verrijst. Maar wat is een zeeg? Dat vertellen we graag. In het algemeen is de betekenis van zeeg een gebogen lijn in een constructie. Zeeg komt als zodanig voor in de scheepsbouw, visserij en landmeetkunde. In de Betuwe is zeeg de benaming voor een watergang tussen de bebouwing op een oeverwal en de lager gelegen komgronden. Vergelijk met het met wetering of leigraaf zoals het in andere regio’s wordt genoemd. Er loopt een watergang ten zuiden van het plan: een zeeg in de volksmond. Vandaar de naam Drumptse Zeeg, bedacht door Jelmer Krom een van de omwonenden van dit mooie project.

Interesse? Schrijf u dan nu in.
Contact

De Landerije
Stadhuisstraat 2
4147 CE Asperen
088-0044244
info@landerije.nl